De geuzen zijn terug in Haarlemmermeer: kunstwerk Windzwaard speelt met wind en woest verleden

Een strijdlustig baken van 33 meter hoog is verrezen in de gemeente Haarlemmermeer. Een kunstwerk dat als een verlicht Star Wars zwaard boven het landschap uitsteekt. Op zaterdag 5 september 2015 is het kunstwerk Windzwaard geopend op de rotonde Deltaweg-Bennebroekerweg in Hoofddorp. Buro Poppinga kreeg de opdracht van de gemeente om een kunstwerk te maken voor de nieuwe wijk Floriande in Hoofddorp. Het resultaat is zowel een eerbetoon aan de Haarlemmermeer, als een bijzondere markering voor de wijk.
lees verder >>

7 en 8 oktober: beurs Dag van de Openbare Ruimte

In Houten (bij Utrecht) wordt op 7 en 8 oktober 2015 de Dag van de Openbare Ruimte gehouden. Het is een vakbeurs met presentaties over ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte. Buro Poppinga is ook aanwezig en staat in hal C op C.014. Ook houdt Wim Poppinga, oprichter van het buro, een  lezing over een vakoverschrijdend en innovative aanpak van openbare ruimte. U bent van harte welkom!
lees verder >>

Finale kuststrook Egmond aan Zee

In 1999 kregen Buro Poppinga en Veenenbos en Bosch landschapsarchitecten van de gemeente Bergen de opdracht om de rommelige en versleten kuststrook van badplaats Egmond aan Zee nieuw elan te geven. De afgelopen jaren is de inrichting in onderdelen gerealiseerd. Het sluitstuk wordt op dit moment gerealiseerd: het plein dat het hart van het dorp verbindt aan het parkeer- en evenemententerrein en de centrale opgangen naar het strand.
lees verder >>