Overview

tuin ziekenhuis

Opdrachtgever
Het Oogziekenhuis Rotterdam

Opdracht
Ontwerp voor de tuin van het Oogziekenhuis in Rotterdam

Ontwerp
Het Oogziekenhuis is een prominent gebouw uit de jaren ’40, in het centrum van Rotterdam. Het is ontworpen door de bekende Nederlandse architect A. van der Steur. De renovatie van het pand en een moderner interieur vroegen ook om een nieuwe tuin.

De tuin leent zich goed voor het concept van de geheime tuin: een rustige, beschutte plek met een oude kastanjeboom, middenin de stad. Om dat te versterken is een grote beukenhaag rond de tuin aangelegd. Daarbinnen komen verschillende elementen in één compositie terug, zoals een wilde border, een lensvormig grasveld en twee terrassen. Voor de inrichting is ook meubilair ontworpen, zoals tafels en een pergolabank van 20 meter met blauwe regen. De ondergrond is witgrijs grind. Er zijn verschillende zitplekken en uitzichten, voor zowel het personeel als de patiënten en hun bezoek.

Dit project is in samenwerking met Bureau Van der Wijst (verantwoordelijk voor het nieuwe interieur) tot stand gekomen. Buro Poppinga heeft ook het interieur van de oogheelkundige kliniek en van twee verdiepingen van het Oogziekenhuis ontworpen.

terug naar ons werk