Overview

verrekijker banken

Opdrachtgever
Gemeente Haarlemmermeer

Opdracht
Ontwerp voor openbare zitplekken, aan de noordkant van Nieuw-Vennep

Ontwerp
Inspiratiebron was het uitzicht over de polder richting Hoofddorp en vliegveld Schiphol. Je kijkt in de verte en ziet weilanden, wat koeien, een haas die wegsprint, maar ook auto’s die het groen doorkruizen, een paar boerderijen en een vliegtuig dat overvliegt.

Een verrekijker haalt landschap dichterbij. Het stuurt je blik en je ontdekt details. De vorm van de 10 banken is hiervan afgeleid: het zijn speelse verrekijker-iconen van waaruit je de velden kunt overzien. Ze staan in diverse richtingen opgesteld en vormen markante bakens tussen Nieuw-Vennep en de polder.

Ze zijn van wit, bijna reflecterend beton en worden daardoor ogen die je aankijken. Zoals de ogen van dieren die oplichten in de koplampen van voorbijrijdend verkeer.

Het is een open gebied waar wind en regen vrij spel hebben. De banken zijn zo gemaakt dat ze beschutting en privacy geven, zodat je er met je familie of je geliefde helemaal in weg kunt kruipen.

Escofet 1886 S.A.
De verrekijker banken zijn verkrijgbaar bij Escofet. Escofet is een in Barcelona gevestigde bedrijf dat hoogwaardige producten in architectonisch beton en gegoten steen ontwerpt en produceert.

terug naar ons werk